Lutikkakoiramme paikantavat luteet nopeasti ja äärettömän tarkasti, joten voit viettää yösi taas levollisin mielin.

Luteet ja niiden hävitys

Mistä tietää että asunnossa on luteita?

Ensimmäisiä merkkejä luteista ovat usein tummat tahrat patjalla tai sängyn ympärillä olevilla alueilla. Tahrat ovat luteen ulosteesta aiheutuvia ja ne pystyy havaitsemaan myös päiväsaikaan.

Luteen pesiytymisen huomaa myös makeasta ja epämiellyttävästä hajusta, sekä mahdollisista veripilkuista vuoteella. Vaikka lude on kooltaan pieni vain noin 8mm, sen voi havaita paljain silmin. Lude on tyypillisesti väriltään ruskea, mutta kauan ravinnotta olleet yksilöt ovat vaaleampia.

Kannattaa myös tarkkailla jos iholle on yön aikana ilmestynyt punaisia puremajälkiä. Luteet ovat yöeläimiä ja ne käyttävät tämän ajan tehokkasti hyödykseen. Lutikan puremat esiintyvät usein pienissä noin kolmen pureman ryppäissä.

Mistä lutikan tunnistaa?

Lutikka on pieni noin 8mm kokoinen vipeltäjä, joka tulee esiin varsinkin yöaikaan. Lutikat pesiytyvät monesti huonekalujen pohjiin tai saumoihin. Lisäksi lattialistat ovat otollisia paikkoja luteiden pesäpaikaksi. Lutikka on väritykseltään ruskea ja muodoltaan soikea.

Lutikoiden jättämät jäljet antavat hyvin tietoa myös näiden mahdollisesta sijainnista. Tarkkaile siis huonekaluissa esiintyviä epätavallisia tahroja ja voi päätellä kärsitkö näistä epämiellyttävistä vieraista.

Lutikoita sohvan vetoketjun alla
Lutikat majailevat jalkalistassa-min

Mitä tehdä jo epäilet että asunnossa on luteita?

Jos epäilet että kärsit näistä ikävistä vieraista, ei kannata aikailla. Nopea toiminta on tärkeää, jotta ongelma ei pääse leviämään. Tärkeintä on paikallistaa luteet, jotta torjunta voidaan tehdä mahdollisimman tehokkaasti ja tarkasti.

Ylivoimasesti tarkin tapa paikallistaa luteet on tilata kotiin lutikkakoira. Koira paikallistaa luteet todella tarkasti ja torjunta voidaan tehdä kohdistetusti.

Voit myös aloittaa itse torjunnan viemällä vaateet talvella pakkasilmaan ja pesemällä vuodevaatteet yli 60 asteessa.

Miten voin välttyä luteilta?

Helpoin tapa havaita luteet on yksinkertaisesti siivota kotona riittävän usein. Säännöllisellä imuroinnilla voit huomata nämä ikävät vieraat, ennen kuin ongelma on kasvanut suureksi.

Joskus luteita tulee kuitenkin siitä huolimatta vaikka olisit siivonnut asuntoasi usein. Lutikat voivat kantautua mukana esimerkiksi hotelleista ja sitä myöten kulkeutua kotiin.

Mitä tehdä jos kotikonstit eivät riitä?

Mikäli iholle ilmaantuu kutisevia puremia tai omissa matkatavaroissa näkyy merkkejä luteista, on mahdollista, että reissulta tarttui mukaan ikäviä matkakavereita.

Kerran asuntoon levittyään lutikoiden hävittäminen on vaikeaa, sillä ne lisääntyvät nopeasti ja ovat ripeitä pakenemaan myös naapuriasuntoihin. Kotikonstit eivät siinä vaiheessa enää riitä.

Tässä vaiheessa kannattaa ottaa yhteyttä tuholaistorjujaan, jolla on käytössään lutikkakoira. Koira etsii nämä epämiellyttävät vieraat nopeasti ja tarkasti, jonka jälkeen luteet voidaan hävittää turvallisesti ja täsmällisesti.

Lutikkakoira Jägger etsii luteet

Kuinka paljon lutikkakoira maksaa?

Kun tilaat ludekoiran, hinta määrittyy hyvin pitkälle tutkittavan alueen koon mukaan. Alle 100 neliöisen kiinteistön tutkiminen alkaen 260€ (sis. alv 24%) ja yli 100 neliöisen hinta alkaen 373€ (sis. alv 24%). Useamman asunnon kokonaisuudet esim. taloyhtiöt hinnoitellaan tapauskohtaisesti.

Tarkastuksen hinta sisältää kirjallisen raportin, joka on hyvä mm. taloyhtiöille tai jos haluat todistuksen tarkastuksesta.

Ota yhteyttä ja kysy tarjous!

Miksi valita PESTMAN?

Pestman on toimii Hyvinkäältä käsin koko Suomen alueella. Meillä ei mene sormi suuhun ja reagoimme kaikkiin ongelmiin nopeasti, joustavasti, sekä aina asiakasta kuunnellen.

Torjuntamenetelmämme ovat nykyaikaiset ja torjumme lutikat täysin myrkyttömästi. Tämä tarkoittaa, että ympäristö ei kuormitu ja leviämisriski jää olemattomiin.

Ota yhteyttä ja hävitetään lutikat tehokkaasti ja varmasti!

Tilaa tarkastus tästä

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.